.

Blog de calator - Fastius Curier

Verde si in curierat: eco-friendly business

Publicat la data de: 20-10-2011

Verde si in curierat: eco-friendly business Cum faci curierat rapid si ecologic într-un oras în care 1.500.000 de masini se înghesuie pe strazile gandite pentru doar cateva sute – putine - de mii de vehicule? „Simplu!”, spune Ciprian Pulpa, Executive Manager la Fastius Curier. „Te sui pe bicicleta!”
Pentru Fastius, verdele de pe echipamentul curierilor sai înseamna mult mai mult decat culoarea dominanta a brandului. E si o responsabilitate fata de mediul în care îsi desfasoara activitatea clientii sai.
„Bicicleta e în 90% dintre cazuri mai rapida decat automobilul într-un oras atat de aglomerat precum Bucurestiul. si e cu 100% mai atenta cu mediul înconjurator. De aceea, înca de la înfiintare, Fastius Curier a pus un accent deosebit pe folosirea curierilor pe bicicleta pentru a asigura livrari prompte si sigure în toata Capitala”, continua Ciprian Pulpa.
Curieratul pe bicicleta ofera nenumarate avantaje. Elimina complet atat poluarea, cat si costurile generate de catre folosirea masinilor. Permite livrari incredibil de rapide, mai ales în Bucuresti, unde parcurgerea a 15 kilometri în mai putin de 30 de minute i se pare destinatarului un adevarat miracol. În plus, curieratul pe bicicleta contribuie si la sanatatea celor care-l practica, fiind unul dintre cele mai complete exercitii fizice.
Cu cine s-ar putea antrena Lance Armstrong
Alexandru Dinu, cel mai experimentat velo-curier Fastius, pedaleaza în fiecare zi cel putin 60 de kilometri. Asta înseamna ca, într-o luna, Alex parcurge cam jumatate din Turul Frantei. si probabil scoate un timp foarte bun, întrucat pana acum nu a întarziat vreodata cu o livrare.
„Adversarii mei sunt masinile parcate aiurea, pietonii mergand cu capul în nori pe pistele de biciclisti si cainii vagabonzi care parca stapanesc orasul. Însa de sase ani de cand lucrez pentru Fastius Curier, am învatat sa merg mai departe de fiecare data”, spune Alexandru Dinu.
De cand este curier pe bicicleta, Alexandru s-a confruntat cu o multime de situatii inedite, care i-au testat la maxim rabdarea, intuitia si nervii de fier. O doamna care opreste brusc masina în mijlocul intersectiei pentru a-si termina de savurat înghetata, un sofer care arunca pe geamul SUV-ului o sticla care se face cioburi chiar în fata bicicletei. Dar si... „Trebuia sa livrez niste reviste. Sun la poarta vilei, nu-mi raspunde nimeni. Dau sa intru, însa în curte patrula o namila de dulau deloc prietenos, care se repede la mine... Nu am stiut cum sa pedalez mai repede de acolo”, marturiseste Alexandru.
Folosindu-si zi de zi bicicleta, Alexandru, asemenea altor curieri Fastius, contribuie la scaderea poluarii în Bucuresti. „Daca maine dimineata un singur om se va sui pe bicicleta în loc sa-si ia masina, atunci noi toti ceilalti vom respira un aer mai curat”, încheie Alexandru Dinu.
Mai multa promptitudine, mai putin CO2
În Bucurestiul de azi, Fastius Curier trebuie sa raspunda unei duble provocari: livrari mereu mai rapide, dar care sa cauzeze mai putina poluare. „Noi credem ca am gasit solutia perfecta pentru a fi si ecologici, si eficienti. Nu masini, nu scutere, ci biciclisti! Astfel, consumul de combustibil fosil e zero, emisiile de dioxid de carbon sunt zero, iar singurul efect al deplasarii curierilor Fastius pe biciclete este satisfactia clientilor”, mai spune Ciprian Pulpa, Executive Manager la Fastius Curier, înainte de a se urca pe bicicleta care-l va duce acasa.
Folosind bicicletele, Fastius Curier nu numai ca ofera un serviciu de curierat mai rapid si mai accesibil, a carui punctualitate nu depinde de conditiile de trafic din Bucuresti, dar contribuie si la promovarea unui oras cu un aer mai curat pentru fiecare dintre locuitorii sai.
De la curierat pe bicicleta, la calatorii pe bicicleta
Fastius Curier se implica tot mai mult în mediul online, pe langa promovarea clasica a serviciilor, promovand principiile sale si pe internet. În colaborare cu portalul web de turism www.TravelBank.ro, Fastius Curier promoveaza mersul cu bicicleta, inclusiv în timpul liber si chiar în calatorii, cand bicicleta se poate lua macar "la pachet", pentru a facilita miscarea si a reduce pe cat posibil provocarea de poluare.
Pe forumul TravelBank.ro, la adresa www.travelbank.ro/forum Fastius Curier s-a implicat într-un concurs de comentarii pe teme turistice, oferind premiul - o bicicleta Neuzer Nelson. Tot pe TravelBank.ro, Fastius Curier are profil în comunitatea celor pasionati de calatorii, facilitand astfel comunicarea sa online.