Delta DunariiDelta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, aflat in mare parte in Dobrogea si partial in Ucraina. Delta Dunarii este a doua ca marime din Europa, fiind un punct de atractie pentru turistii romani si straini, obiectiv turistic major al tarii noastre.Galerie fotoLocatie pe harta


Vizualizaţi Rezervația Biosferei Delta Dunării pe o hartă mai mare


Delta Dunarii se afla in patrimoniul UNESCO, incepand cu anul 1991. Rezervatie a biosferei si parc national, Delta Dunarii este un spatiu protejat. Dunarea se varsa in Marea Neagra prin 3 brate - Bratul Chilia, Bratul Sulina si Bratul Sfantu Gheorghe, formand o delta impresionanta, in judetul Tulcea.

Vegetatia Deltei Dunarii este specifica in mare parte mlastinilor - stuf, papura, salcie pitica si altele, ocupand mai mult de trei sferturi din suprafata. In plus, exista paduri de salcie, frasin, plop, arin. Exista si vegetatie plutitoare, pe ochiuri de apa. Pe campurile Letea si Caraorman sunt paduri de stejar brumariu, stejar pedunculat, frasin, ulm, plop si alte plante, inclusiv agatatoare. Conform datelor actuale, in Delta Dunarii traiesc peste 45 de specii de pesti (printre care somnul si stiuca) si peste 350 de specii de pasari si animale. Multe dintre acestea vin in Delta Dunarii doar in sezonul cald, fiind vorba despre pasari migratoare.

In Delta Dunarii traiesc putini oameni (aproximativ 15.000), turistii depasind cu mult numarul locuitorilor. Fiind zona protejata, in Delta Dunarii se pot construi pensiuni cu putine locuri de cazare si care sunt realizate in specificul zonei, din materiale biodegradabile si cu un aspect natural. Exista foarte multe pensiuni, la unele dintre acestea accesul facandu-se doar cu barca, in timp ce la altele putandu-se ajunge pe cale rutiera.

Cu privire la transportul in Delta Dunarii, programul navelor dintre Tulcea si Sulina, Tulcea si Periprava, Tulcea si Sf. Gheorghe, Crisan - Caraorman si Crisan - Mila 23 si retur se poate gasi pe site-ul www.navromdelta.ro, unde pot fi gasite si alte informatii, inclusiv preturi.