World Draught Masters Stella Artois - editia 2011

World Draught Masters Stella Artois - editia 2011

Stella Artois a lansat oficial, la nivel internaţional, cea de-a cincisprezecea ediţie a competiţiei sale simbol, World Draught Masters. Barmani şi clienţi din peste 28 de ţări din întreaga lume, inclusiv România, se vor întrece pentru a-şi demonstra măiestria în Ritualul celor 9 paşi de turnare a berii Stella Artois.  Inspirat din peste şase sute de ani de tradiţie în fabricarea berii, acest program anual celebrează măiestria creării şi turnării supremei “frumuseţi lichide” – potirul perfect de Stella Artois.

În următoarele luni, se vor derula ediţiile regionale şi naţionale în cadrul cărora concurenţii se vor pregăti să-şi reprezinte ţara la finala mondială a Stella Artois World Draught Masters din Argentina. 

În România, fazele locale – semifinale – vor fi organizate în Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Iaşi în data de 9 august şi în Cluj, Braşov şi Constanţa pe data de 10 august 2011. Competitorii calificaţi în semifinale se vor întrece pe 20 august, la club Crush din Mamaia, pentru a fi desemnat barmanul care va reprezenta România la finala mondială.  

În acest an, marea finală a evenimentului va fi organizată pe 26 octombrie, la Buenos Aires. Stella Artois continuă, astfel, tradiţia lansată de marcă de a extinde constant această competiţie dincolo de graniţele tării sale de origine, Belgia, către cele mai cosmopolite oraşe de pe glob – în 2009, evenimentul a avut loc la New York Public Library, iar finala mondială de anul trecut s-a ţinut în faimosul Old Billingsgate din Londra. 

“Aşteptăm cu nerăbdare competiţia Stella Artois World Draught Masters cu speranţa că, şi în acest an, România va face o figură frumoasă. Am dat deja o campioană mondială în 2006, avem deci precedentul creat în arta turnării perfecte. Sperăm ca un public cât mai numeros să-i încurajeze pe participanţi de-a lungul faimosului ritual în 9 paşi, atent urmărit şi cu stricteţe cântărit de juriul de specialişti”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing Bergenbier S. A.

În România, competiţia Stella Artois World Draft Master se organizează din anul 1997. La ediţia din 2006, titlul mondial de World Draft Master a fost câştigat de românca Mihaela Joiţa.

În august, Chris Myers, World Draught Master al ediţiei 2010, îşi va începe turneul global ca Ambasador Mondial al Stella Artois menit să împărtăşească pasiunea şi talentul său în turnarea berii cu aspiranţii Draught Masters de pe toate meridianele lumii. Călătoria sa poate fi urmărită online pe www.stellaartois.com.

Despre Ritualul celor 9 paşi de turnare Stella Artois:

1. Purificarea – Folosiţi un pahar Stella Artois tip potir proaspăt spălat şi bine clătit.

2. Sacrificiul – Deschideţi cepul dintr-o singură mişcare rapidă şi lăşaţi să se scurgă primele picături de bere.

3. Alchimia Lichidă – Tineţi paharul sub cep, fără a-l atinge, înclinat într-un unghi de 45 de grade.

4. Coroana de spumă – Lasaţi paharul în jos pentru a permite formarea naturală a coroanei de spumă.

5. Mutarea – Închideţi cepul rapid şi îndepărtaţi paharul de sub el pentru a nu lăsa ca picăturile de bere să cadă peste spumă.  

6. Tăierea capului – În timp ce spuma se ridică şi trece peste marginile paharului, îndepărtaţi delicat partea de deasupra cu un cuţit.

7. Curăţarea - Curăţaţi tapla şi părţile laterale ale paharului.

8. Judecata  - Măsuraţi grosimea corectă a spumei care trebuie să fie de două degete.

9. Ofranda – Serviţi paharul cu bere clientului pe un biscuite curat având grijă ca sigla să fie de fiecare dată orientată spre client. 

Istoria Stella Artois îşi are începuturile în anul 1366, în berăria Den Hoorn din Leuven, Belgia – situată în împrejurimile Buxelles-ului. Iniţial, această bere a fost creată pentru a sărbători Crăciunul şi a fost numită Stella (cuvântul latin pentru "stea") datorită excepţionalei sale limpezimi. Stella Artois are o aromă plăcută, uşor amăruie  şi oferă o senzaţie de prospeţime la final, ceea ce îi conferă o notă distinctivă faţă de alte tipuri de bere lager din Europa. Stella Artois trebuie servită numai în paharele de tip potir special create pentru ea, care îi evidenţiază culoarea bogată şi aurie şi ii accentuează savoarea desăvârşită.

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, ocupând poziţia a 3-a în industria locală a berii, conform datelor de retail audit MEMRB România.

Bergenbier S.A. activează în România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti iar echipa numără aproximativ 600 de angajaţi. Compania face parte din grupul StarBev, care mai cuprinde operaţiuni în alte 8 ţări din Centrul şi Estul Europei. 

Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier - cu sortimentele Bere blondă, Bere blondă fără Alcool, Nefiltrată din Grâu şi Fresh, Noroc şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s şi Löwenbräu. Alături de acestea, compania importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden.



Sucul de mere Fangaro Natural, disponibil in tot mai multe locatii HoReCa
Sucul de mere Fangaro Natural, disponibil in tot mai multe locatii HoReCa

Marca Fangaro Natural, care cuprinde sucuri naturale 100% din mere stoarse direct (fara concentrat si fara aditivi de orice fel) este in plin proces de dezvoltare a retelei de parteneri la ...

Echipamente de DJ, pe lista de achizitii pentru cluburi, baruri, cafenele si restaurante
Echipamente de DJ, pe lista de achizitii pentru cluburi, baruri, cafenele si restaurante

Restaurantele, cluburile, barurile si cafenele care vor sa creeze o atmosfera speciala, precum si evenimente de seara care sa aduca un numar mare de clienti, mizeaza pe divertisment si incearca sa ...

Crame Glacae, gama de inghetata si sorbeturi artizanale marca Venchi, in oferta brutariilor Paul
Crame Glacae, gama de inghetata si sorbeturi artizanale marca Venchi, in oferta brutariilor Paul

Brutăriile Paul introduc gama de înghetată si sorbeturi Creme Glacee, artizanale si 100% naturale, realizată în parteneriat cu Venchi. Începând cu această săptămână, clientii Paul pot savura sortimentele de înghetată cu ...

Zappa Club & Lounge s-a deschis in AFI Palace Ploiesti
Zappa Club & Lounge s-a deschis in AFI Palace Ploiesti

“Zappa Club & Lounge” a fost inaugurat oficial în cadrul mall-ului AFI Palace Ploiesti, aducând în oras un concept nou si unic de distractie. Ploiestenii vor găsi în “Zappa Club & ...

Abel`s - un nou wine bar in Centrul Vechi din Bucuresti, pe strada Nicolae Tonitza nr. 10
Abel`s - un nou wine bar in Centrul Vechi din Bucuresti, pe strada Nicolae Tonitza nr. 10

Iubitorii de vin se pot bucura de cel mai nou wine bar deschis recent în Centrul Vechi al Capitalei, care reuneste o gamă variată de vinuri românesti si nu numai, într-un ...

Oferta Petit Dejeuner din brutariile Paul - noi produse specific frantuzesti
Oferta Petit Dejeuner din brutariile Paul - noi produse specific frantuzesti

Gama Petit Dejeuner din brutăriile Paul se îmbogăteste cu trei noi produse specific frantuzesti. Croque-Madame, Croque-Monsieur si Oeuf sur plat sunt noutătile vedetă ale meniului pentru micul dejun, produsele fiind proaspăt ...

Sapeurs - un nou spot inedit lansat de Guiness, in cadrul campaniei Made of more
Sapeurs - un nou spot inedit lansat de Guiness, in cadrul campaniei Made of more

GUINNESS anuntă lansarea unui nou spot TV, ce vine în completarea campaniei de comunicare „Made of more”. “Sapeurs” va rula continuând seria reclamelor memorabile marca Guinness. Urmând după spotul „Basketball”, “Sapeurs” ...

Finlandia Vodka - editie limitata, cu eticheta ce indica temperatura ideala de servire
Finlandia Vodka - editie limitata, cu eticheta ce indica temperatura ideala de servire

Pentru sezonul rece, în acest an, Finlandia Vodka lansează sticla în editie limitată, cu o etichetă ce îsi schimbă culoarea atunci când ajunge la temperatura ideală de servire de 8°C. Designul ...

Hard Rock Cafe Bucuresti isi astepta clientii cu noile produse din meniul de vara 2013
Hard Rock Cafe Bucuresti isi astepta clientii cu noile produse din meniul de vara 2013

Pana la inceputul lunii septembrie 2013, Hard Rock Cafe Bucuresti isi astepta clientii sa se rasfete, zi de zi, cu noile produse din meniul de vara Sizzlin’ Summer. "Asa ca ia-ti ...

KRISTAL Night Out cu SOLOMUN - pe 28 iunie 2013 la Arenele Romane din Bucuresti
KRISTAL Night Out cu SOLOMUN - pe 28 iunie 2013 la Arenele Romane din Bucuresti

Kristal Club, votat numarul 1 la Nights.ro Awards timp de 6 ani la rand, aduce un alt Number 1 in muzica electronica: ‘king’ SOLOMUN pentru prima oara in decursul anului 2013 ...