.

Blog de calator - Onet Ciprian

Sibiu

Publicat la data de: 07-11-2011

Ultima editare in data de: 07-11-2011

Sibiu Orasul Sibiu,
Doresc sa imi las impresiile aici, despre unul dintre orasele tarii noastre pe care am apucat sa le vizitez... impresiile, nu sunt ca niste carti turistice simple... sunt pur si simplu subiective. Am ajuns in capitala culturala europeana 2007 in primavara anului trecut. Am vizitat in mare parte orasul, si inca de la inceput mi-a placut foarte mult. Poseda un aer foarte occidental, un aer care imi aduce aminte de orase precum Viena, sau Budapesta. Cladirile vechi, construite in stil austriac, impanzesc centrul orasului, care poseda un numar destul de marisor de zone pietonale... exista un puternic aer medieval in tot orasul, care ii da o culoare aparte... o plimbare prin Sibiu pare o calatorie printe-un alt secol, un secol al domnitelor si al cavalerilor.
In cele 3 zile cat am stat in Sibiu am vizitat: muzeul Brukenthal fiind emblematic pentru orasul Sibiu, iubitorii de pictura vor gasi in salile sale opere ale unor autori celebri; Turnul Sfatului de unde se poate vedea intreg orasul si iti ofera o panorama superba a Sibiului, Catedrala Evanghelica, Biserica Ursulinelor, Biserica Romano-Catolica, Turnul Gros, Pasajul Scarilor, Turnurile de aparare ale vechii cetati (Turnul Archebuzilor, Turnul Dulgherilor si Turnul Olarilor), Podul Mincinosilor, Turnul Pulberiei, Casa Altemberger unde se gaseste Muzeul de Istorie, Gradina Zoologica si Muzeul Satului.
Cu toate acestea, restaurantele, mancarea foarte buna, magazinele din centru arata foarte bine ingrijite, oamenii sunt foarte politicosi, daca ii opresti pe strada sa le ceri indicatii le ofera si te minunezi de tot ceea ce vezi.
Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase si te face sa te simti mandru ca esti roman.