.

Blog de calator -

Un studiu MasterCard evidentiaza 10 momente de nepretuit din istoria UEFA Champions League

Publicat la data de: 21-05-2012

Un studiu MasterCard evidentiaza 10 momente de nepretuit din istoria UEFA Champions League

MasterCard (NYSE:MA) a anuntat topul momentelor de nepretuit din istoria UEFA Champions League, asa cum a rezultat din voturile iubitorilor fotbalului din Europa, in cadrul unui raport al MasterCard si al European Business School. In fruntea clasamentului s-au clasat „miracolul de la Istanbul” si interventiile salvatoare ale lui Dudek care a aparat doua lovituri si a adus echipei FC Liverpool cel de-al cincilea titlu in competitia europeana. Urmeaza voleul uimitor al lui Zidane pentru Real Madrid, iar pe locul al treilea sunt cele doua goluri marcate in prelungiri de FC Manchester United in sezonul din 1999, cand a castigat 3 titluri.

Topul complet


1.  Finala din 2005: Liverpool si miracolul de la Istanbul

Liverpool era considerata echipa care pornea cu sanse mai mici in competitia cu AC Milan si acest pronostic parea indreptatit la pauza, cand italienii conduceau cu 3-0. Comentatorii si suporterii erau de acord ca Liverpool nu putea sa spere decat la micsorarea diferentei, in repriza a doua. Ce a urmat, de fapt, a fost una dintre cele mai incredibile reveniri din istoria fotbalului. Liverpool a marcat trei goluri in repriza a doua, iar Dudek a aparat doua lovituri ale lui Shevchenko pentru AC Milan. Liverpool a obtinut victoria la penaltiuri, asigurandu-si cel de-al cincilea trofeu din Campionatul Cluburilor Europene.
 
2.  Finala din 2002: voleul lui Zidane impotriva lui Bayer 04 Leverkusen

Golul castigator al lui Zidane din Champions League, pentru FC Real Madrid are o istorie remarcabila. Roberto Carlos a centrat inalt mingea in careu, iar Zidane, aflat la 16 metri de poarta si aparent dezechilibrat, s-a redresat si, lejer, a facut o pirueta si a prins mingea in voleu. Mingea a zburat peste Hans-Jorg Butt si, fara alte goluri marcate, i-a adus lui FC Real Madrid cel de-al noualea titlu european.


3.  Finala din 1999: Manchester United reuseste sa faca tripla, impotriva lui FC Bayern München

In absenta lui Roy Keane si Paul Scholes, si aflati in dezavantaj dupa o lovitura libera fructificata la inceput de Mario Basler, FC Manchester United parea condamnata sa rateze victoria din Champions League care i-ar fi adus o reusita istorica: cel de-al treilea titlu in acelasi sezon. Doua goluri marcate mai tarziu de Teddy Sheringham si Gunnar Solskjaer au dus la o rasturnare incredibila de situatie. Chiar si imperturbabilul arbitru Pierluigi Collina l-a citat pe acesta drept unul dintre cele mai memorabile meciuri din cariera lui.

4.  Finala din 2010: Emotia de sambata seara pentru Inter

Stadionul Bernabéu a gazduit prima finala UEFA Champions League ce s-a jucat intr-o sambata seara, intre FC Bayern München si FC Internazionale Milano. Ambii antrenori avusesera deja parte de gloria Champions League, prin victoriile in fata Porto, respectiv, Ajax, dar Jose Mourinho, si nu Louis Van Gaal, si-a dublat palmaresul personal UEFA Champions League, odata cu victoria cu 2-0 a FC Internazionale Milano, adusa de golurile lui Diego Milito.

5.  Finala din 2001: Bayern isi revine

La numai doi ani dupa dezamagirea din 1999, Bayern Munchen s-a revansat pe San Siro, in 2001. Cu un scor egal, de 1-1, dupa expirarea timpului regulamentar si nicio schimbare dupa reprizele de prelungiri, FC Bayern München a invins Valencia la loviturile de departajare, cu scorul de 5-4. Desi majoritatea jucatorilor se transferasera intre timp, cativa membri din echipa FC Bayern München  jucasera si in finala din 1999, iar izbucnirile emotionale ale lui Samuel Kuffour si Stefan Effenberg au facut din aceasta partida o finala memorabila.

6.  Finala din 2011: Barca depaseste Manchester United

Dominanta in Premier League si avand stadionul Wembley pe post de aparent avantaj, pentru ca juca acasa, Manchester United era considerata singura echipa capabila sa faca fata magnificei Barcelona a lui Guardiola. Dupa cum s-a vazut, insa, nicio echipa nu fost in acel an pe masura Barcelonei, care a obtinut o victorie cu 3-1, consolidandu-si astfel, in fata multora, reputatia de cel mai bun club din toate timpurile.

7.  Finala din 1996: Triumful batranei doamne


„Batrana doamna” nu mai castigase niciun trofeu european de 11 ani, inaintea acestui triumf, impotriva campionilor olandezi de la Ajax. La egalitate si dupa prelungiri, Juventus a castigat titlul cu 4-2, la loviturile de departajare.

8.  Finala din 1997: Ricken doboara recordul

Un gol al atacantului Alessandro del Piero pentru Juventus tocmai eliminase avantajul de un gol al Borussiei Dortmund, cand Lars Ricken de la Dortmund si-a pus amprenta asupra jocului. Intrand de pe banca de rezerve in minutul 71, a devenit cel mai tanar jucator din UEFA Champions League care a inscris intr-o finala si, de asemenea, cel mai rapid marcator, reusind sa inscrie dupa doar 16 secunde pe teren si asigurand obtinerea trofeului pentru clubul sau.

9.  UCL 2012: FC Chelsea prinsa pe picior gresit de SSC Napoli

Chiar daca FC Chelsea se luptase sa regaseasca cea mai buna forma sub conducerea lui André Villas-Boas, putini se asteptau ca ei sa fie surclasati atat de clar de o echipa italiana fara prea mari pretentii. Stralucirea „Sfintei Treimi” a lui Napoli – linia sa de varf – a facut ca Chelsea sa fie nevoita sa rastoarne o diferenta de doua goluri pe Stamford Bridge in repriza a doua.

10. UCL 2009: Batalia de pe Stamford Bridge – FC Barcelona vs. FC Chelsea

Intr-o noapte marcata de emotii si incordare, FC Chelsea a cautat sa o tina pe Barcelona la distanta si sa obtina o finala 100% britanica la Roma, dupa sutul de la 18 metri al lui Michael Essien, inca din minutul noua. Dupa numeroase ocazii si solicitari respinse de penaltiuri, suporterii lui Chelsea nu vor uita niciodata cum, in al treilea minut al prelungirilor, Andres Iniesta a inscris un gol superb si a asigurat echipei sale un loc in finala UEFA Champions League.

Hany Fam, President Strategic Partnerships & Market Development in cadrul MasterCard Europe, a declarat: „MasterCard aduce momente de nepretuit iubitorilor de fotbal din toata lumea, asa ca este interesant de vazut ce considera ei drept cele mai frumoase momente din toate timpurile.”

Rezultatele raportului se bazeaza pe un studiu exploratoriu derulat de Institutul de Sport, Afaceri & Societate de la European Business School (EBS) din Germania. Cercetarea exploratorie este folosita in domenii noi, cum ar fi Suporteri fara frontiere, unde nu exista deloc studii anterioare la care se poate face referire, sau acestea sunt foarte putine. Scopul principal este sa se obtina informatii care sa stea la baza unor viitoare cercetari empirice. Per total, 1246 de persoane din audienta canalului TV Eurosport din 5 piete-cheie din Europa: Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie, au raspuns la o ancheta online. In plus, 25 de interviuri calitative au fost luate unor membri ai fan cluburilor din strainatate si asociatiilor de suporteri, in ultimele doua luni.

MasterCard (NYSE: MA) este o companie globala de plati si tehnologie. Opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 de tari si teritorii. Produsele si solutiile MasterCard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea.

Tags:



Revelion 2017 - Un An Nou de 4 Stele la Hotel Iaki
Revelion 2017 - Un An Nou de 4 Stele la Hotel Iaki
 Un An Nou de 4 Stele la Hotel IAKI Pachet cazare 3 nopti ( in perioada - 30 Decembrie 2016 – 2  Ianuarie 2017) Pachetul include: 3 nopti de cazare All inclusive ...
Pachet Spa Romantic
Pachet Spa Romantic
 O evadare binemeritata din cotidian pentru tine si persoana speciala.    Alege un sejur de toamna la Marea Neagra!   Pachetul include:   - 2 nopti de cazare cu mic dejun   - Acces IAKI SPA pentru: piscina interioara, ...
Pachet Vinoterapie
Pachet Vinoterapie
  Descopera vinoterapia „cheia tineretii” - cea mai recenta moda in materie de tratamente de infrumusetare. Terapia prin vin constituie o adevarata bariera impotriva radicalilor liberi si a ridurilor, protejeaza fibrele de elastina ...
Pachet Voyage D\'Harmonie
Pachet Voyage D\'Harmonie
Voyage d'Harmonie - O calatorie pe taramul armoniei, al echilibrului si plenitudinii Pachetul include: - 2 nopti de cazare cu mic dejun - Acces IAKI Spa pentru: piscina interioara, sauna, Jacuzzi, fitness, dus emotional, ...
Pachet Purify your Body
Pachet Purify your Body
 Purify your body Descopera metoda perfecta pentru detoxifiere, regenerare, slabire si relaxare! Daca iubesti corpul si alegi sa ai grija de el, purificarea si echilibrarea naturala a trupului, dar atingerea starii de bine sunt acum ...
Beneficii pentru turistii romani in 40 de orase din lume, prin platforma Priceless.com dezvoltata de MasterCard
Beneficii pentru turistii romani in 40 de orase din lume, prin platforma Priceless.com dezvoltata de MasterCard
În premieră natională, MasterCard anuntă lansarea platformei www.priceless.com posesorilor de carduri MasterCard si Maestro din România. Astfel, începând cu luna noiembrie, acestia pot beneficia de avantaje si privilegii în cele mai ...
...
Revelion Exclusiv 2016- Hotel IAKI, Mamaia
Revelion Exclusiv 2016- Hotel IAKI, Mamaia
 Revelion exclusiv la Hotel Iaki- Un An Nou de 4 Stele Pachet 3 nopti (31 Decembrie 2015 – 3 Ianuarie 2016) Pachetul include:   3 nopti de cazare All Inclusive ( mic dejun, pranz, cina, ...
Smartphone-ul LG G Flex2 este disponibil la pre-comanda, pentru toti utilizatorii Vodafone
Smartphone-ul LG G Flex2 este disponibil la pre-comanda, pentru toti utilizatorii Vodafone
Utilizatorii Vodafone Romania pot inregistra pre-comenzile pentru noul LG G Flex2. Noul smartphone este disponibil la pre-comanda online, impreuna cu abonamentul RED 39, la pretul de 199 euro (TVA inclus). Utilizatorii ...
Mancare comandata online, chiar si cand te plimbi prin tara
Mancare comandata online, chiar si cand te plimbi prin tara
Am descoperit recent platforma de comenzi online FoodPanda.ro, extrem de populara in Bucuresti si in alte orase mari. Partea buna este ca iti faci cont de utilizator intr-un singur loc si ...