.

Blog de calator -

Si in 2013 Continental Hotels organizeaza Concursurile Profesionale

Publicat la data de: 05-11-2013

Si in 2013 Continental Hotels organizeaza Concursurile Profesionale

Anul acesta Continental Hotels organizează cea de a XII-a ediţie a Concursurilor profesionale, cu scopul de a stimula creativitatea şi a încuraja asimilarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul gastronomiei, dar şi spiritul de competiţie al angajaţilor din cadrul companiei, respectiv:

“Cel mai bun bucătar” organizat în paralel cu “Cel mai bun ospatar” (Joi, 7 noiembrie, ora 18:30) la Hotel Continental Turnu Severin “Cel mai bun barman” (Joi, 14 noiembrie, ora 18:30) la Hotel Continental Tîrgu Mures.

Tema ambelor concursuri pe care se bazează probele de anul acesta este “Reinvent your event” prin care concurenţii vor fi promotorii unui eveniment cu tematică pe care îl vor susţine prin prepararea unui meniu bazat pe acelaşi concept şi pe care îl vor prezenta în concurs. Denumirea temelor pentru probele de concurs este de inspiraţie cinematografică sau literară, permiţând astfel concurenţilor multă creativitate şi originalitate, dacă ne gândim la titlurile: “Pretty woman” (eveniment Ziua Femeii), “Love story” (eveniment Valentine’s Day), “Scent of a woman” (eveniment Serată dansantă), ”Invitaţie la vals” (eveniment Bal vienez)”, “Titanic”( eveniment Gala Dinner), “Amintiri din viitor” (eveniment Nunta de argint), “Ani de liceu” (eveniment Balul sfârşitului de liceu), “Hansel & Gretel”(eveniment Ziua copilului)...

Pentru concursurile de bucătari, ospătari şi barmani Continental Hotels a pregătit următoarele probe: “Glitter start”, “Refresh the senses”, “The star”, “Final touch”, “Finest cup”, prin care concurenţii vor fi punctaţi pentru creativitate, aspect, decor, gust, abilităţi de organizare şi îndemânare în prezentarea unui meniu, a preparatelor sau a băuturilor pentru evenimentul ales de concurent înaintea concursului.

Din echipele de jurizare fac parte:

La concursurile “Cel mai bun bucătar” şi “Cel mai bun ospatar” care se vor desfăşura în paralel:

Radu Enache – Preşedinte&Director General Continental Hotels;

Gabriela Berechet – Expert/trainer culinar; doctor în ştiinţele inginereşti şi auditor de calitate HACCP; expert consultant Gastrotehnica; manager al echipei naţionale de bucătari a României

Ilias Gotsis- Chef cu 26 ani experienţă de 5 stele, în prezent Executive Chef al lanţului Macedonian Hotels în Grecia; specialist în conceptul fusion bazat pe bucătăria mediteraniană;

Nicolae Pupaza- Preşedinte Asociaţia Naţionala Maitre d’Hotel

Cornelia Toma- Director studii Lira Cop Creative, prima femeie sommelier din Romania, trainer, expert bar şi restaurant, secretara Asociaţiei Maitre d’Hotel din România şi membră a mai multor competiţii de profil.

Valentin Tigau – Jurnalist de radio cu o mare pasiune: gastronomia, care s-a materializat în câteva mii de articole publicate – cu pseudonimul Tudor Cireş. Sub numele de Max Gourmet, a semnat cronici de restaurant în Jurnalul de Bucătărie şi pe blogul personal.

La concursul “Cel mai bun barman” din comisie pe langa Radu Enache şi Cornelia Toma, prezentaţi mai sus, fac parte:

Silvia Constantin- de profesie psiholog este si Coordonator Naţional al SCAE ROMANIA, trainer Autorizat SCAE, proprietarul brandului –Coffee Break şi manager al agenţiei de evenimente Kiruna Publicis. A organizat primul campionat profesional de barista în 2006, cu ocazia relansării SCAE ROMANIA.

Bogdan Nicolae– Preşedintele Asociaţiei Barmanilor Profesionişti din România, acumulând o experienţa de peste 10 ani în domeniul bartendingului atât în ţară cât şi în străinătate.

Peste 1000 de barmani au fost iniţiaţi în tainele bartendingului de Bogdan în cele peste 150 de traininguri susţinute. Recent, realizarea cea mai de preţ a fost obţinerea autorizaţiei pentru susţinerea de cursuri de formare profesională în cadrul centrului de pregătire Barmania.
Şi nu în ultimul rând, pentru al treilea an consecutiv, doi actori de actualitate s-au “mutat” la Continental Hotels, respectiv Gabi Fatu si Andreas Petrescu pentru a prezenta şi anul acesta concursurile profesionale cu pasiune şi talent.

Ca şi în anii trecuţi, vom creea o atmosferă de spectacol pentru care am pregătit concursuri surpriză, momente artistice dar şi o competiţie antrenantă, gândită pentru a stimula dorinţa continuă de perfecţionare.  

Tags:



Revelion 2017 - Un An Nou de 4 Stele la Hotel Iaki
Revelion 2017 - Un An Nou de 4 Stele la Hotel Iaki
 Un An Nou de 4 Stele la Hotel IAKI Pachet cazare 3 nopti ( in perioada - 30 Decembrie 2016 – 2  Ianuarie 2017) Pachetul include: 3 nopti de cazare All inclusive ...
Pachet Spa Romantic
Pachet Spa Romantic
 O evadare binemeritata din cotidian pentru tine si persoana speciala.    Alege un sejur de toamna la Marea Neagra!   Pachetul include:   - 2 nopti de cazare cu mic dejun   - Acces IAKI SPA pentru: piscina interioara, ...
Pachet Vinoterapie
Pachet Vinoterapie
  Descopera vinoterapia „cheia tineretii” - cea mai recenta moda in materie de tratamente de infrumusetare. Terapia prin vin constituie o adevarata bariera impotriva radicalilor liberi si a ridurilor, protejeaza fibrele de elastina ...
Pachet Voyage D\'Harmonie
Pachet Voyage D\'Harmonie
Voyage d'Harmonie - O calatorie pe taramul armoniei, al echilibrului si plenitudinii Pachetul include: - 2 nopti de cazare cu mic dejun - Acces IAKI Spa pentru: piscina interioara, sauna, Jacuzzi, fitness, dus emotional, ...
Pachet Purify your Body
Pachet Purify your Body
 Purify your body Descopera metoda perfecta pentru detoxifiere, regenerare, slabire si relaxare! Daca iubesti corpul si alegi sa ai grija de el, purificarea si echilibrarea naturala a trupului, dar atingerea starii de bine sunt acum ...
Beneficii pentru turistii romani in 40 de orase din lume, prin platforma Priceless.com dezvoltata de MasterCard
Beneficii pentru turistii romani in 40 de orase din lume, prin platforma Priceless.com dezvoltata de MasterCard
În premieră natională, MasterCard anuntă lansarea platformei www.priceless.com posesorilor de carduri MasterCard si Maestro din România. Astfel, începând cu luna noiembrie, acestia pot beneficia de avantaje si privilegii în cele mai ...
...
Revelion Exclusiv 2016- Hotel IAKI, Mamaia
Revelion Exclusiv 2016- Hotel IAKI, Mamaia
 Revelion exclusiv la Hotel Iaki- Un An Nou de 4 Stele Pachet 3 nopti (31 Decembrie 2015 – 3 Ianuarie 2016) Pachetul include:   3 nopti de cazare All Inclusive ( mic dejun, pranz, cina, ...
Smartphone-ul LG G Flex2 este disponibil la pre-comanda, pentru toti utilizatorii Vodafone
Smartphone-ul LG G Flex2 este disponibil la pre-comanda, pentru toti utilizatorii Vodafone
Utilizatorii Vodafone Romania pot inregistra pre-comenzile pentru noul LG G Flex2. Noul smartphone este disponibil la pre-comanda online, impreuna cu abonamentul RED 39, la pretul de 199 euro (TVA inclus). Utilizatorii ...
Mancare comandata online, chiar si cand te plimbi prin tara
Mancare comandata online, chiar si cand te plimbi prin tara
Am descoperit recent platforma de comenzi online FoodPanda.ro, extrem de populara in Bucuresti si in alte orase mari. Partea buna este ca iti faci cont de utilizator intr-un singur loc si ...