Blog de calator -
Restaurantele dotate cu aparate profesionale au o eficienta mai buna pe termen lung
Publicat la data de: 10-01-2015
Afacerile in domeniul alimentatiei publice sunt printre cele mai des intalnite start-up-uri, mai ales pe litoral si in statiunile de munte. De la o simpla unitate ce produse covrigi sau gogosi pana la un fast-food sau restaurant, toate trebuie sa indeplineasca diverse rigori in materie de protectie a consumatorului. Dincolo de indeplinirea prevederilor legale, succesul unui restaurant depinde de planul de business si de implementarea acestuia.
Fiecare element trebuie sa functioneze perfect, incepand cu resursele umane (oamenii sunt cei mai importanti intr-o afacere). De maxima importanta este insa si aparatura de specialitate cu care este dotata bucataria unitatii. Daca unitatea produce pizza, este bine sa existe un malaxor de aluat profesional, de preferat cumparat in stare noua, pentru a functiona cu siguranta timp indelungat. La fel de importante sunt si alte mici masinarii, de exemplu o razatoare electrica sau un feliator profesional pentru mezeluri si branzeturi.
Toata aparatura unitatii de alimentatie publica ar trebui sa fie cumparata de la furnizori de incredere, de la companii mari, specializate in domeniu, cu multi ani de experienta pe piata. A cumpara produse second-hand poate insemna pe moment o economie substantiala de bani, insa pe termen mediu se poate dovedi o alegere neinspirata, caci riscurile sunt mari. Aparatele vechi se pot defecta usor, pe langa faptul ca randamentul acestora este mai scazut.
Un alt element demn de subliniat este ca aparatele profesionale de ultima generatie sunt proiectate sa fie eficiente din punct de vedere energetic, deci sa consume cat mai putin curent electric. Toate masinariile profesionale sunt concepute special pentru utilizarea intensiva, ceea ce le face mult mai rezistente decat cele disponibile in retail, dedicate consumatorilor individuali. Un storcator de citrice profesional este folosit probabil intr-o zi, cat un utilizator normal l-ar folosi in cateva luni.