Blog de calator -
Cum sa faci sa ai mai multa pofta de mancare la micul dejun
Publicat la data de: 03-11-2015
Prima masa din zi ar trebui sa fie si cea mai importanta si consistenta masa, in fiecare zi. Intr-o lume extrem de agitata, in care activitatea profesionala ne face adesea program special, micul dejun isi pierde insa din importanta si, uneori, prima masa din zi ajunge sa fie undeva in jurul pranzului, in cel mai bun caz... De asemenea, o foarte mica gustare alaturi de o cafea nu poate fi considerata un mic dejun sanatos. Exista o recomandare ce tine deja de "intelepciunea populara", conform careia la micul dejun trebuie sa pastrezi toata mancarea pentru tine, la pranz sa o imparti cu prietenii, iar la cina sa o oferi dusmanilor... Altfel spus, micul dejun trebuie sa insemne mancare consistenta, care sa-ti ofere energie toata ziua; pranzul ar trebui sa fie un gen de reincarcare, in timp ce cina poate sa nu existe deloc ori poate sa fie reprezentata de ceva extrem de usor - fructe, iaurt etc.
Foarte multe persoane se plang de faptul ca nu au timp sa ia micul dejun, pentru ca pleaca devreme la munca. Cei ce ar avea totusi timp au o alta problema: nu au pofta de mancare la prima ora a diminetii, iar foamea vine cateva ore mai tarziu. Chiar daca incearca sa manance dimineata, abia daca pot manca o gustare usoare. Cum sa faci sa ai mai multa pofta de mancare la micul dejun? Poti sa apelezi la mici "trucuri". In primul rand, ar trebui sa nu te stresezi prea mult dimineata, sa te trezesti cat mai devreme (in conditiile in care te culci cat mai devreme in seara precedenta) si sa poti astfel sa mananci fara sa te grabesti. Asigura-te ca ai un mic dejun cu o "oferta" cat mai bogata, astfel incat chiar si vizual sa fii tentat sa mananci; in plus, ai putea de seara sa-ti pregatesti mancarea deja taiata (cascaval, branza, legume, mezeluri etc.), pe o farfurie acoperita, lasata in frigider. Astfel, nu iti va mai fi "urat" sa te ocupi dimineata de pregatirea mesei.
O mare diferenta o poate face painea: daca ai un prajitor de paine cu care faci paine prajita, mirosul si gustul te vor face sa mananci cat mai mult; cu siguranta mai mult decat daca ai fi ales paine "normala", cumparata anterior. Usor crocanta si calda, painea prajita va acompania mai bine toate celelalte ingrediente pentru cele mai bune tartine. Daca esti in cautare de un prajitor de paine cat mai bun, poti studia spre exemplu oferta de aici. O alta idee de mare efect la micul dejun: sa ai niste suc 100% natural, de preferat proaspat stors. Tot pe Philips.ro poti gasi modele de storcatoare care scot tot ceea ce este mai savuros din fructe si legume.