Travel Bank

Mai 18, 2012, 03:54:21 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Noutăţi: Travelbank.ro - banca de calatorii
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Ploiesti  (Citit de 746 ori)
sims
Hero Member

Vezi Profilul Adresa de email
« : Ianuarie 04, 2012, 01:57:52 »

Am fost doar in treacat prin  ploiesti dar mi-a lasat o impresie foarte buna voi ce parere aveti? Recomandari?
Memorat
Lizz
Hero Member

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Ianuarie 04, 2012, 04:35:42 »

Imi place Ploiestiul pentru ca este un oras mic si destul de linistit...insa imi pare destul de anost. De cate ori am vrut sa ies undeva in Ploiesti (am prieteni acolo), orasul si localurile erau pustii.
Memorat
sims
Hero Member

« Răspunde #2 : Ianuarie 04, 2012, 05:12:20 »

Imi place sa ma plimb cu autobuzul prin Ploiesti pentru ca pot vedea casutele cu arhitectura interesanta si veche Zâmbet
Memorat
Lizz
Hero Member

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Ianuarie 05, 2012, 12:20:24 »

Nu prea mi se pare ca sunt multe casute cu arhitectura veche si interesanta. Sunt doar putine, pe bulevardul care uneste gara de sud a orasului de centru.
Memorat
sims
Hero Member

« Răspunde #4 : Ianuarie 05, 2012, 12:21:50 »

N-am fost de prea multe ori ce-i drept si nici nu la-m colindat in lung si-n lat dar zona pe care am vazut-o avea casute vechi reconditionate.
Memorat
Lizz
Hero Member

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Ianuarie 05, 2012, 07:35:08 »

Cred ca vorbesti de casele din spatele bulevardului mare, pentru ca acolo sunt ceva casute dragute si vechi. In rest...au incercat sa le darame ca sa faca blocuri...Au ramas ultimele "supravietuitoare" norocoase.
Memorat
sims
Hero Member

« Răspunde #6 : Ianuarie 06, 2012, 12:39:31 »

Stiai ca legenda spune că ar fi fost întemeiat de un oarecare moş Ploaie…uite legenda  Ploestii - ca aproape toate orasele noastre - s-au nascut dintr-un sat.
Originea acestui sat se pierde in trecutul indepartat.
Legenda vorbeste de un grup de sapte case, pitit intr-o poiana a codrilor Vlasiei, subt un mos - Ploae...Intemeietorii satului Ploesti s-au asezat la marginea Vlasiei, demult, in niste vremuri aspre, caci altfel ei ar fi ales locuri nu atat de tari. Cei sapte gospodari au fugit de undeva -loviţi de ostasi straini, subt prigoana unui stapan, executaţi cu cruzime de dabilari la butuc si-n fum de ardeiu rosu. Mai demult sau mai devreme, ţaranii condusi de mos Ploae - au venit de cine stie unde cu stupii si cu vitele.
Inceputurile satului Ploesti se confunda cu munca apriga a defrisarii padurii. Urmasii au redat perfect aceasta truda in stema Ploestilor: doi lei care desradacineaza un stejar.
Unii cercetatori ai trecutului Ploestilor cred ca acest sat (poate chiar oras) dateaza dinainte de 1400. In sat era o bisericuţa de lemn,- un schit de maici cum zice tradiţia. Pe locul schitului, Matei Basarab ar fi ridicat in 1639 Biserica Domneasca, cu hram la Sf. Petru si Pavel.
Satul n-a ramas izolat. Intre Ploesti si Brasov au existat demult legaturi comerciale. Carausii din Ploesti aduceau din vechime marfuri brasovene, mai intai pe drumul Teleajenului, apoi de-a lungul raului Prahova. Astfe, in socotelile orasului Brasov pe anii 1500 - 1550 sant trecuţi in listele de plata caţiva carausi ploesteni: la 1503 Radu, la 1543 Dragoi, la 1545 Berivoi, Tudor, Avrut, Draghici si Neagu. Printr-un document din 1567, Petru Voda - fiul lui Mircea Voda - recunoaste logofatului Coresi cumpararea a cinci razoare de mosie de la Avrut din Ploesti..."
Infiinţarea Ploestiului a intrat in legenda ....
Mihai Viteazul a intemeiat orasul Ploesti in 1599, cu prilejul concentrarii trupelor care, in toamna acestui an, au trecut in Ardeal. Locurile ii erau cunoscute prin bogaţia vanatului si a pescuitului. El isi facuse aici chiar curţi. Mihai Viteazul alese acest punct pentru adunarea ostilor, avand in vedere atat drumul Teleajenului, cat si posibilitaţile de aprovizionare imbelsugata si eftena in acel loc unde se intalnesc sesul, dealul si muntele, cu diversele lor produse, si unde rascrucea marilor drumuri usura schimbul de marfuri. "
Memorat
Lizz
Hero Member

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Ianuarie 16, 2012, 09:46:13 »

Frumusica povestea orasului... Zâmbet
Memorat
sims
Hero Member

« Răspunde #8 : Ianuarie 18, 2012, 05:00:12 »

e placut sa citesti legende si povestioare despre intemeierea diverselor localitati
Memorat
Lizz
Hero Member

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Ianuarie 24, 2012, 03:08:47 »

Eu am fost mai demult, acum cativa ani, la Muzeul Ceasului din Ploiesti. Este un muzeu tare frumos si aparte, gazduit de o cladire veche superba, si din cate stiu este singurul muzeu de acest gen din Romania.
Memorat
sims
Hero Member

« Răspunde #10 : Ianuarie 25, 2012, 02:38:40 »

Si Muzeul Judetean de Arta nu trebuie ratat. http://www.turistik.ro/romania/ploiesti/muzeul-judetean-de-arta
Memorat
Lizz
Hero Member

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Februarie 22, 2012, 02:58:54 »

L-am vizitat si pe acesta, dar demult, demult...incat nici nu il pot pune "la socoteala". Zâmbet) Va trebui sa il vizitez din nou. Imi place foarte mult si arhitectura cladirii muzeului!
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!